Author Archives: Sabina Borakaj

Konkursi i Letërsisë mbi veprën e autorit francez Viktor Hygo “Të mjerët” | Elbasan

Elbasan17

Në datën 06 qershor 2019, në mjediset e Bibliotekës së Qytetit të Elbasanit u zhvillua faza rajonale e Konkursit të Letërsisë mbi veprën e autorit francez Viktor Hygo “Të mjerët”. Në këtë konkurs garuan gjashtë skuadra, që përfaqësonin gjimnazet e qytetit të Elbasanit, “Dhaskal Todri”, “Ahmet Dakli”, “Vasil Kamami”, “Kostandin Kristoforidhi”. Nxënësit e të gjitha skuadrave dëshmuan seriozitet në studimin ...

Read More »

Zhvillohet aktiviteti me temë Kulturë dhe Mobilitet | Shkolla e mesme “Petro Nini Luarasi”

20190520_093552

Në datë 03 qershor 2019, Qendra Youth Act në kuadër të projektit “Fuqizimi i të rinjve nëpërmjet Mobilitetit dhe Kartës Rinore Evropiane”, zhvilloi aktivitetin me temë “Kulturë dhe Mobilitet” në shkollën e mesme “Petro Nini Luarasi”. Qëllimi aktivitetit është ngritja e kapaciteteve tek të rinjtë nëpërmjet trajnimeve dhe aktiviteteve në kuadër të këtij projekti.  Përfaqësues të Qendrës Youth Act së ...

Read More »

Konkursi i parë Rajonal mbi veprën e Viktor Hygo “Të mjerët” | Fier

62225870_1234354793408930_7078809890034024448_n

Në datën 05 qershor 2019, në qytetin e Fierit, në mjediset e qendrës rinore “Epoka” me pjesëmarrjen e dy gjimnazeve publike të qytetit, gjimnazit “Janak Kilica” dhe “Perikli Ikonomi” u zhvillua faza rajonale e Konkursit të Letërsisë mbi veprën e autorit francez Viktor Hygo “Të mjerët”. Në përfundim të këtij konkursi, ku u ndeshën nxënës të klasave të X-ta dhe ...

Read More »

Kulturë dhe Mobilitet | Shkolla e mesme Sandër Prosi

20190515_124305

Në datë 16 maj 2019, Qendra Youth Act në kuadër të projektit “Fuqizimi i të rinjve nëpërmjet Mobilitetit dhe Kartës Rinore Evropiane”, zhvilloi aktivitetin me temë “Kulturë dhe Mobilitet” në shkollën e mesme “Sandër Prosi”. Qëllimi këtij aktivitetit është ngritja e kapaciteteve tek të rinjtë nëpërmjet trajnimeve dhe aktiviteteve të ndryshme.  Përfaqësues të Qendrës Youth Act trainuan  nxënësit e pranishëm mbi ...

Read More »

Konkursi i parë Rajonal mbi veprën e Viktor Hygo “Të mjerët” | Durrës

IMG-20190603-WA0045

Në datën 03 qershor 2019, në Qendrën për Trajnime të të Rinjve, në qytetin e Durrësit u zhvillua faza rajonale e Konkursit Letrar mbi veprën e Viktor Hygo “Të mjerët” me pjesëmarrjen e 3 gjimnazeve publike të këtij qyteti, gjimnazi “Gjergj Kastrioti Skënderbeu”, gjimnazi “Naim Frashëri” dhe gjimnazi “Leonik Tomeo”. Në përfundim të kësaj gare fituese u shpall skuadra e ...

Read More »

Konkursi i parë Rajonal mbi veprën e Viktor Hygo “Të mjerët” | Lezhë

IMG-20190529-WA0024

Në datën 29 maj 2019, në Bibliotekën e Qytetit të Lezhës u zhvillua konkursi mbi veprën e shkrimtarit francez Viktor Hygo, “Të mjerët”. Pavarësisht numrit të ulët, Konkursi u realizua mjaft bukur, pati shpirt të vërtetë gare dhe skuadrat luftuan deri në fund. Skuadër fituese e vendit të parë u shpall “Lezha Academic Center”, kurse në vend të dytë Gjimnazi ...

Read More »