Author Archives: Sabina Borakaj

Aktiviteti “Sporti për Zhvillim”

rsz_giz-51

Përfundoi me sukses seminari 5 ditor “Sporti për Zhvillim”organizuar nga zyra rajonale GIZ, ku përfaqësuesja e Youth Act Center sëbashku me vullnetarët e ardhur nga Turqia morën pjesë pranë National Sports Center në Tiranë. Zhvillimi i aktiviteteve të ndryshme sportive për gjithëpërfshirje të personave të përjashtuar. Cilat janë aktivitetet sportive që mund të implementohen. Si të mbështesim zhvillimin personal të individëve. Si ...

Read More »

Thirrje për aplikim: Takime diskutuese njëditore me të rinjtë shqiptarë

Group Of College Students Sitting At Table Having Discussion

Perspektivat e punësimit të të rinjëve, Pasqyrë Çfarë:  Takime diskutuese njëditore me të rinj Mosha: 18-25 vjec Afati i fundit:  08.Tetor 2017 Përshkrimi Instituti i studimeve sociale dhe humane – Tiranë po realizon një projekt lidhur me statusin e punës në Shqipëri, në të cilin analizohen dinamikat e punësimit në vend, vecanërisht praktikat e vetëpunësimit. Vetëpunësimi paraqet një fushë shumë pak e hulumtuar dhe ...

Read More »

Aktiviteti Sporti për Zhvillim | Tiranë

22140047_1651340884897870_1912705707_o

Qendra Youth Act prej 4 ditësh është pjesëmarrëse në aktivitetin e rëndesishëm “Sporti për zhvillim” i cili organizohet nga zyra rajonale e GIZ. Ky aktivitet është i ndërthurur me seminare dhe aktivitete sportive të ndryshme. Si mund të përdoret sporti për të zhvilluar një shoqëri të caktuar? Apo si mund të bashkëpunojë dhe përfshihet një person i përjashtuar nga një ...

Read More »

Fillon ndërtimin i “Social Qendër Komunitare”, Roskovec

21557872_1885712695081046_4615375933015535122_n

Filluan punimet për ndërtimin e “Social Qendër Komunitare”, projekt i Bashkisë Roskovec dhe Youth Act Center, me financim të IADSA. Me shtimin e popullsisë dhe sidomos grupmoshave të reja, kërkesat dhe nevojat e tyre janë në rritje. Prandaj ky projekt po mundëson ndërtimin e kësaj qendre, qëllimi i së cilës është të ndihmojë të rinjtë të zhvillojnë horizonte, të shpalosin idetë ...

Read More »

ERASMUS + Konkurs “ Europa ime”!

erasmus

Ese dhe Konkursi i Arteve të Bukra “Europa ime” Përshkruani eksperiencën tuaj në Erasmus nëpërmjet artit! Ndani historinë tuaj frymëzuese me ne! Kategoritë Ese-ja më e mirë – 100 € Fotografia më e mirë – 100 € Piktura më e mirë – 100 €  ( vizatim, pikurë, skulpturë, video etj), Shënim: 10 esetë dhe punimet më të mira do të publikohen ...

Read More »

Konferencë: Puna Rinore Dixhitale | Vienë

vienna

Seminar / Konferencë Datat: 27-30 Nëntor 2017 Vendi: Vienë, Austri Afati i fundit për të aplikuar: 5 tetor 2017 Kjo konferencë do të bëjë bashkë rreth 100 – 120 punëtorë të rinisë dhe palët e interesuara nga Europa dhe do të krijojë një hapësirë për të ekzaminuar konceptin e punës rinore dixhitale nga kënde të ndryshme. Konferenca do të njoftojë për zhvillimet aktuale ...

Read More »