Author Archives: Sabina Borakaj

Hapen aplikimet për programin veror të sipërmarrjes | Tiranë

sps-logo

Vendi: Tiranë Data: 28 Gusht- 5 Shtator 2019 Afati i fundit për të aplikuar: 30 Qershor 2019 Shkolla e parë Verore Ndërkombetare e Sipërmarrjes në Ballkan (The Balkans International Entrepreneurship Summer School) do të zhvillohet në datat 28 Gusht- 5 Shtator 2019 në Tiranë, e drejtuar nga lektor dhe sipërmarrësi i njohur shqiptar Gazmend Haxhia, Prof. Dr. Gregg Fairbrothers dhe Catalina Gorla nga ...

Read More »

Shkollë verore për të rinjë që kanë pasion arkitekturën, 2 bursa studimi për më të mirët

bursa-studimi-universitare-dhe-pasuniversitare-ne-sllovaki_1523864804-b

ANTEA Cement do të mbështesë studentët e arkitekturës nga komuniteti i Fushë Krujës por edhe maturantët që dëshirojnë të ndjekin studimet në këtë degë duke mundësuar për ta një shkollë verore si dhe dy bursa studimi për më të mirët. Kjo nismë inovative, e para e këtij lloji në Shqipëri, u organizua nën kujdesin e ANTEA Cement dhe u prezantua nga ...

Read More »

Konkursi Letrar mbi veprën e Viktor Hygo “Të mjerët” | Tiranë

IMG-20190608-WA0094

Në datën 08 qershor 2019, në mjediset e vëna në dispozicion nga SHLUJ “Universiteti Marin Barleti”, u zhvillua në Tiranë faza rajonale e Konkursit Letrar mbi veprën e Viktor Hygo “Të mjerët” me skuadra finaliste, skuadrën e gjimnazit “Ismail Qemali” dhe shkollës së mesme jopublike “Ernest Koliqi”. Nxënësit e skuadrave finaliste zhvilluan një ndeshje të shkëlqyer, duke dëshmuar njohuri të ...

Read More »

Aktivitet me temë Kulturë dhe Mobilitet | Shkolla e mesme “Ismail Qemali”

20190527_120245

Në datë 10 qershor 2019, Qendra Youth Act në kuadër të projektit “Fuqizimi i të rinjve nëpërmjet Mobilitetit dhe Kartës Rinore Evropiane”, zhvilloi aktivitetin me temë “Kulturë dhe Mobilitet” në shkollën e mesme “Ismail Qemali”. Qëllimi aktivitetit është ngritja e kapaciteteve tek të rinjtë nëpërmjet trajnimeve dhe aktiviteteve në kuadër të këtij projekti.  Përfaqësues të Qendrës Youth Act së bashku ...

Read More »

Aktiviteti me temë “Kulturë dhe Mobilitet” në shkollën e mesme “Besnik Sykja”.

20190520_120004

  Në datë 06 qershor 2019, Qendra Youth Act në kuadër të projektit “Fuqizimi i të rinjve nëpërmjet Mobilitetit dhe Kartës Rinore Evropiane”, zhvilloi aktivitetin me temë “Kulturë dhe Mobilitet” në shkollën e mesme “Besnik Sykja”. Qëllimi aktivitetit është ngritja e kapaciteteve tek të rinjtë nëpërmjet trajnimeve dhe aktiviteteve në kuadër të këtij projekti.  Përfaqësues të Qendrës Youth Act së ...

Read More »

Konkursi i Letërsisë mbi veprën e autorit francez Viktor Hygo “Të mjerët” | Elbasan

Elbasan17

Në datën 06 qershor 2019, në mjediset e Bibliotekës së Qytetit të Elbasanit u zhvillua faza rajonale e Konkursit të Letërsisë mbi veprën e autorit francez Viktor Hygo “Të mjerët”. Në këtë konkurs garuan gjashtë skuadra, që përfaqësonin gjimnazet e qytetit të Elbasanit, “Dhaskal Todri”, “Ahmet Dakli”, “Vasil Kamami”, “Kostandin Kristoforidhi”. Nxënësit e të gjitha skuadrave dëshmuan seriozitet në studimin ...

Read More »