Author Archives: Sabina Borakaj

Takim 2-palësh Këshill Rinor-Bashkia Kurbin – 23 tetor 2020, Lac

122103609_369545514495826_7300960177969116637_n

    Në zbatim të projektit YOUth FOR CHANGE, financuar nga LëvizAlbania, një projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, SDC, në ambientet e Qendrës “Fara Mirësie” me përfaqësuese nga znj. Vera Molla, u zhvillua një takim 2-palësh ku pjesëmarrës ishin të rinjtë e Këshillit Rinor të rrethit të Kurbinit si dhe përfaqësuesit e kësaj bashkie znj. Fatbardha Pojani, Drejtoreshë ...

Read More »

Zhvillohet aktiviteti “Piktorët e vegjël” në kuadër të projektit “New Start” – 19 tetor 2020

IMG_4010

Në zbatim të projektit “New Start: Educate in Healthy, Safety and Security Environment”, financuar Italian-Albanian Debt for Development Swap Program (IADSA) i cili synon përmirësimin e ambientit social e mjedisor për edukimin e nxënësve të shkollës 9-vjeçare “Migjeni” në Mamurras, u zhvillua një aktivitet kulturor i cili synoi të njihte nxënësit me veçoritë dhe detajet e artit figurativ si dhe ...

Read More »

Aktivitete vullnetare – Youth for Change

IMG_3852

Në zbatim të projektit YOUth FOR CHANGE, financuar nga LëvizAlbania, një projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, SDC, të rinjtë e Këshillit Rinor të rrethit të Kurbinit u angazhuan në aktivitete vullnetare për shpërndarje të paketave ushqimore në ndihmë të familjeve të prekura nga tërmeti e të grupeve të margjinalizuara. Me ndihmën e anëtarëve të stafit bashkiak dhe ...

Read More »

Trajnim: Parandalimi i bulizmit dhe roli i mësuesit në shkollë – 15 tetor 2020

IMG_3981

Në zbatim të projektit “New Start: Educate in Healthy, Safety and Security  Environment”, financuar Italian-Albanian Debt for Development Swap Program (IADSA) i cili synon përmirësimin e ambientit social e mjedisor për edukimin e nxënësve të shkollës 9-vjeçare “Migjeni” në Mamurras, u zhvillua trajnimi i mësuesve mbi përgjegjësitë dhe angazhimet e gjithsecilit në parandalimin e bulizmit si dhe rolin e mësuesit në shkollë ...

Read More »

Forum Rinor në kuadër të projektit “Youth for Change” – 12 Tetor 2020 Mamurras, Lac

IMG_4241

Qendra Youth Act zhvilloi Forumin Rinor me temë “Rrjetëzim i Youth Hub”, me të rinjtë  e qytetit të Mamurrasit.  Në këtë takim nxënësit u bënë pjesë e diskutimit mbi njohurit që ata kanë për vendimarrjen dhe cilat janë problematikat që ata dëshirojnë të zgjidhin duke qenë pjesë e këshillit rinor. Forumi rinor shërbeu si model frymezimi tek të rinjtë per impaktin që ...

Read More »

“Youth for change” – Newsletter Nr. 3

Untitleddd

  Qendra Youth Act, në kuadër të projektit “YOUth FOR CHANGE” i cili financohet nga Lëviz Albania, një projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, SDC , publikon Newsletter Nr.3. Projekti synon ndërgjegjësimin dhe rritjen e shkallës së përfaqësimit të të rinjve në qeverisjen vendore me synim angazhimin në procese vendimmarrëse dhe aktivitete vullnetare. Për më shumë informacion rreth këtij materiali ju duhet të klikoni  NO. ...

Read More »