sqen

Publikime

Gëzohu rini! Nga Giselda Lukani

Ç’është rinia? Tranzicion apo gjëndje? Jemi të ndërgjegjshëm apo në ekstazë humbasim? Humnerë apo një rrugë e artë nëpër të cilën hasim shumë sprova dhe vështirësi… Epo lërmëni tiu bëj me dije se rinia është etapa më e bukur përmbyllëse e një faze të caktuar të jetës. Me rininë fillon dhe avancon rritja dhe zhvillimi psikologjik i çdo qenie njerëzore. ...

Read More »

Të ardhmen e kemi në dorë vetë, apo të tjerët? | Nga Anita Leka

Personalisht kur mendoj për të ardhmen marr frymë thellë dhe nuk arrij në asnjë konkluzion, çdo gjë e së ardhmes më shfaqet e paqartë. Frika, ankthi dhe dëshira për të arritur diçka më bën një lëmsh në grykë, i cili më pengon në frymarrje. E gjithë e ardhmja mbase është në dorën tonë. Mund t’a krahasojmë me shkrimin në një fletë ...

Read More »

Finlanda, qeverisja që unë do doja | Nga Marjana Koçeku

Pas luftës së dytë botërore shumë liderë u përpoqën të krijonin vende të lira ku ekonomia të funksiononte lirshëm, tregu të vetërregullohej dhe shtetet të kishin marredhenie të mira ndërmjet tyre. Shumë tentativa dështuan pasi totalitarizmi dhe autoritarizmi gllabëruan shumë shtete duke përfshirë këtu dhe Shqipërinë. Ndërkohë që vendi ynë u kap nga duart e hekurta, disa vende perëndimore dhe ...

Read More »