sqen

Publikime

Blog “Aktivizimi i të rinjve ndikon pozitivisht në shëndetin e tyre mendor”

Në një shoqëri të shëndoshë ka nevojë që të rinjtë të aktivizohen vazhdimisht dhe patjetër që kjo ndikon në mënyrë positive në shëndetin e tyre mendor. Shëndeti mendor në vetëvete është një përbërje e mirëqenies mendore, fizike, sociale dhe mirë-funksionuese për të gjithë shoqërinë. Nëse kemi një shëndet mendor të mirë kemi një lloj mirëqenie për të kontribouar jo vetëm ...

Read More »

“YOUth Acting” – Newsletter Nr 1

Qendra Youth Act, në kuadër të projektit YOUth Acting” i cili financohet nga Leviz Albania, një projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, SDC dhe zbatohet nga Qendra Youth Act në partneritet me Qendra Aarhus Shkoder dhe Qendra E Grave Kukes, publikon Newsletter nr 1.  Projekti ka për synim nxitjen, promovimin, mbështetjen dhe institucionalizimin e vullnetarizmit në 4 qytete: Kukës, Shkodër, Korcë dhe Vlorë. Newsletter-1-1Download

Read More »

“Rinia thesari i pazbuluar” Nga Eriola Hysa

Nga Eriola Hysa  Të gjithë thonë:- “Rinia është e ardhmja e një kombi, por kjo e jona është e pazbuluar”. Arstistë e politikan ngrihen në mbështetje të rinisë vetëm në ditë të caktuara, ndërsa në ditët e tjera e lënë në skutat e harresës dhe pastaj thonë se rinia nuk është aktive dhe kohën e lirë e shkojnë dëm. Shumë pak ambiente organizata ose grupe ...

Read More »

Arsimi është çelësi i dijes | Nga Anisa Malliku

 Nga: Anisa Malliku Një nga stadet më të rëndësishme të jetës është të arsimohesh, është diçka që njeriu duhet ta përmbushë si qëllim, si objektiv parësor dhe primar, ta ndjejë të plotësishëm brenda vetes. Mendoj se është hapi i parë drejt rrugës së pafund të dijes dhe arsyes. Me një arsimim të duhur dhe dinjitoz, është pikërisht kjo gjë që ...

Read More »

MENDO “NDRYSHIMI JEMI NE” | Nga Suela Brozi

Sot vendi ynë po përballet seriozisht me shifra te larta të moshës së vjetër. PSE?…….Sepse sot te rinjtë e këtij vendi kanë vendosur të emigrojnë për një jetë më të mirë. Ata mendojnë të ndryshojnë vetëm jetën e tyre. Por i dashur I RI ndalu pak. Ku po shkon kështu? Pse po bëhesh kaq egoist? Pse po mendon vetëm për ...

Read More »

Rinia, filizi i jetës | Nga Armela Dema

  Mendojeni pak si do ishte jeta nëse ne nuk do kalonim në disa faza të ndryshme? Për mendimin tim do ishte tërësisht e merzitshme. Fëmijëria, rinia, perjudha kur je i rritur, pleqëria, që të gjitha këto perjudha janë të mbushura me emocione, kujtime e përjetime të paharrueshme të cilat çdo njeri i kalon në ciklin e tij jetësor. Por ...

Read More »