sqen

Qendra Youth Act zhvillon aktivitetin me temë STEAM – Metodë bashkëkohore e të nxënit

unnamed (16)

Qendra Youth Act zhvilloi trajnimin e radhës aktivitetin me temë STEAM – Metodë bashkëkohore e të nxënit. Ky aktivitet u realizua në kuadër të projektit projektit “Fuqizimi i të rinjve nëpërmjet Mobilitetit dhe Kartës Rinore Evropiane“, i cili financohet nga Bashkimi Evropian dhe mbështetet nga Partners Albania for Change and Development.
Pjesëmarrës në aktivitet u bënë nxënës të shkollave të mesme të Tiranës dhe aktiviteti kishte si qëllim:
1. Informimin e nxënësve  mbi programin bashkëkohor STEAM  i cili jep mjete dhe metoda për të eksploruar mënyra të reja dhe krijuese të zgjidhjes së problemeve, shfaqjen e të dhënave, inovimin dhe lidhjen e fushave të shumta.
2. Nxitjen e nxënësve në praktikimin e  modeleve dhe të ideve duke ndërthurur njohuri nga Matematika, Inxhinieria, Arti, Teknologjia dhe Shkenca.
Nxënësit kuptuan se mësimi i bazuar në art krijon një mjedis sa praktik, aq edhe tërheqës. Angazhimi i studenteve në zgjidhjen e problemeve bazuar në nivele të shumëfishta zhvillon më mirë aftësinë për arritje të rezultateve pozitive.
unnamed (18) unnamed (17) unnamed (14)