sqen

Vizita Studimore nxënësit tek landfillet dhe kompanitë e riciklimit.

18622377_10154272189917757_499365429352980242_n

Në kuadër të projektit “Të rinjtë në mbrojtje të Natyrës”, organizata Youth Act në bashkëpunim me organizatën Legambiente Vlorë ka zhvilluar në datat 26 & 30 Maj,vizitat studimore me nxënësit e 5 Shkollave të Mesme të Tiranës tek landfilli i Tiranës dhe Liqeni i Kasharit.

Ky aktivitet u zhvilua pas përfundimit të periudhës së trajnimeve me nxënës të përzgjedhur nga grupet e trajnuara, ne mënyrë që nxënësit të shikojnë të gjitha proceset e menaxhimit të mbetjeve duke filluar që nga hedhja e mbeturinave jashtë shtëpisë, tek pika e grumbullimit të tyre, dhe deri tek procesi i riciklimit. Në fund të vizitës nxënësit diskutuan mbi impaktin që la kjo përballje dhe cilat janë zgjidhjet e mundshme sipas mendimit të tyre.

18664480_10154272189842757_781379325439376246_n  18664607_10154272190007757_167023669154985326_n   18698265_10154272189802757_2492339581674780995_n  18699934_10154272189767757_280939938495462548_n  18817538_633884860143146_1638010620_o  18817732_633884773476488_1727738377_o  18870103_633884846809814_473093969_o

Aktiviteti i projektit “Të rinjtë në Mbrojtje të Natyrës” zbatohet në kuadër të programit “Shoqëri civile shqiptare për një Mjedis Evropian në Shqipëri #ACHIEVE, i cili realizohet nga Qendra Rajonale e Mjedisit REC Shqipëri mbështetur nga @EuropianUnioninAlbania