sqen

Thirrje e Hapur për Kampin Rinor Rural në Spanjë!

Jeni një i ri nga zonat rurale?

Bashkohuni me ne në Andalucia, Spanjë për një kamp frymëzues 6-ditor në qytetin e Cazorla, afër Jaén!

Kampi Rural Rural EYCA do të bashkojë 50 të rinj nga zonat rurale në të gjithë Evropën. Do të fitoni njohuri mbi iniciativat rurale që ndodhin në rajone të tjera, do të kuptoni se si të aktivizoni komunitetin tuaj dhe do të krijoni lidhje midis shumë të rinjve te zonave rurale në Evropë.

Qëllimi kryesor i Kampit Rinor Rural është të identifikojë ide të reja se si të ndërtohet mbi mundësitë në zonat rurale dhe të angazhohet me të rinjtë. Sfidat dhe mundësitë e identifikuara nga pjesëmarrësit do të përfshihen në një udhërrëfyes që do t’u prezantohet autoriteteve dhe organizatave lokale për të përmirësuar jetën e të rinjve ruralë. Ky është momenti juaj për të ndikuar në vendimet e marra nga politikëbërësit në kontinentin tonë.

Dëshironi të aktivizoni komunitetin tuaj? Dëshironi të shihni lëvizshmëri dhe akses më të mirë në infrastrukturën publike në rajonin tuaj? Keni një ide interesante se si të përdorni aktivitetet dhe mundësitë lokale? Bashkohuni me ne në Cazorla!

Kur dhe ku do të zhvillohet?
11-17 Prill 2024 (duke përfshirë ditët e udhëtimit) në një bujtinë për të rinjtë Albergue Inturjoven Cazorla.
Cazorla ndodhet në jug të Spanjës dhe është i njohur për rezervat e saj natyrore mahnitëse dhe kështjellën maure Castillo de la Yedra.

Cili është profili i pjesëmarrësve?

 • Të jetë nga mosha 18-26 vjeç.
 • Të mund të flasë gjërat bazë të gjuhës angleze.
 • Rezident në BE ose në një vend në të cilin EYCA ka një organizatë anëtare.
 • Të keni një prejardhje rurale (shihni më poshtë)
 • Njerëz që janë të interesuar të marrin pjesë, të ndajnë përvojat dhe të përmirësojnë njohuritë dhe veprimin e tyre për çështjet e rinisë në zonat rurale.
 • Të jetë në dispozicion nga 11-17 Prill 2024.
 • Nuk kërkohet përvojë – vetëm motivim!
 • Personat që nuk kanë një Kartë Rinore Evropiane mund të bashkohen.Të gjitha shpenzimet e dhëtimit dhe pjesëmarrjes do të mbulohen nga EYCA.

Çfarë është për ne Rinia Rurale?

Të rinjtë që jetojnë (ose kanë jetuar më parë) në zona më pak të populluara me më pak mundësi punësimi, strehim të përballueshëm, arsim, aktivitete kulturore dhe vullnetare, punë dhe shërbime për të rinjtë si transporti publik, kujdesi shëndetësor dhe lidhje interneti të aksesueshme dhe të shpejtë. Nëse jetoni ose jeni rritur në një zonë rurale, ne dëshirojmë që të na bashkoheni!

Çfarë mund të pres nga Kampi Rinor Rural?

 • Do të takoni njerëz me mendime të njëjta nga zonat rurale dhe do të krijoni kujtime në një pjesë të bukur rurale të Spanjës.
 • Programi do të përqendrohet në momentet e shkëmbimit dhe ideve, ku pjesëmarrësit do të shprehin përvojat e tyre personale në një zonë rurale.
 • Kjo do të përputhet me seminare për të zhvilluar aftësitë dhe njohuritë tuaja, për t’u bërë një ndryshim në komunitetin tuaj lokal.
 • Qëllimi është të krijohet një udhërrëfyes i sfidave dhe mundësive rurale, për të cilat çdo pjesëmarrës do të ofrojë informacion kyç.
 • Së fundmi, do të ketë shumë mundësi për të eksploruar qytetin dhe rajonin.

Si mund të aplikoj?

A i përshtateni përshkrimit apo njihni dikë që i përshtatet? Plotësoni këtë formular aplikimi deri të premten, 15 shkurt 2024 në orën 23:59