sqen

Non digital Green Camp 1 | Projekti BeWell@Digital

Nën moton “Të qëndrosh aktiv është po aq i rëndësishëm për trurin sa është për trupin” në kuadër të projektit BeWell@Digital, në datat 01-03 Nëntor 2023, Youth Act Center zhvilloi një kamp të gjelbër jo-dixhital me studentë dhe nxënës. nga qytete të ndryshme. Në muajin nëntor, Youth Act Center hapi thirrjen për pjesëmarrësit për këto aktivitete. Pas një numri të madh aplikimesh, ne përzgjodhëm 30 të rinj që kishin shprehur interes për të marrë pjesë dhe që kishin njohuri për rëndësinë që duhet t’i kushtonin mirëqenies së tyre fizike dhe mendore.

Me shumë aktivitete, sporte, lojëra, prezantime, grupe debati si dhe rubrikën pyetje-përgjigje, të rinjtë e përfunduan me sukses këtë kamp në Gjelbert. Bashkëpunimi dhe aktivizimi i tyre në secilën kategori ishte i jashtëzakonshëm. Përfundimi i kampit ishte suksesi më i madh, nga ku të rinjtë morën të gjitha mësimet e nxjerra si dhe rekomandimet e tyre për vazhdimin e aktiviteteve të tilla edhe në të ardhmen.

Projekti BeWell@DIGITAL ka për qëllim përmirësimin e statusit të shëndetit mendor për të rinjtë nga Shqipëria, Mali i Zi, dhe Bosnje Hercegovina, duke fuqizuar të rinjtë për të rritur aftësitë në rutinën e edukimin dixhital dhe zhvillimin e karrierës, krijimin e shërbimeve mbështetëse të këshillimit për shëndetin mendor dhe ngritjen e kapaciteteve dhe mundësive të reja të punësimit në arenën dixhitale të punësimit.
Ky projekt mbështetet nga Bashkimi Evropian përmes programit ErasmusPlus, dhe zbatohet nga një konsortium i drejtuar nga International Youth Health Organization  dhe partnerët: Qendra Youth Act, PRONI, CAZAS, Epistimoniki Etaireia Vioiatrik is Pliroforikis kai Plirofikis Ygeias – GBHI si dhe Institute of modern technology Montenegro.