sqen

Projekti Tekno – Kreatvitet | BootCamp Day

DSC_0064

Në kuadër të zbatimit të projektit të ri “Tekno – Kreatvitet” të financuar nga World Vision dhe në
bashkëpunim me SHKR, Qendra Youthact zhvilloi në Ambientet e Universitetit Marin Barleti në
datë 21 shtator 2018 aktivitetin BootCamp Day me nxënës të 4 shkollave të zonës së Prrenjasit,
Halit Berzeshta(Prrenjas), Sali Halili(Rrajcë), Dilaver Nezha(Qukës), Ahmet Elezi(Stravaj).
Të rinjtë me idetë më të mira të përzgjedhura në shkolla 10 grupe me nga 4-5 veta qëndruan në
këtë hapësire të përbashkët për zhvillimin e idesë së tyre ku u mentoruan nga ekspertë në fushën
e Startup-eve.

DSC_0053

Ata dolën me një produkt final, ide biznesi të cilën e prezantuan në aktivitetin Final Pitching në
datë 25 Shtator 2018, në Prrenjas në shkollën “Halit Berzeshta” ku u vlerësuan nga një juri të
përbërë nga ekspertë në fushën e startupeve.

DSC_0063U përzgjodhën 3 çmimet më të mira.
Çmimi i parë grupi me idenë “Golden Hands” një ide e cila ka në thelb punimet artizanale nga
dora e njerëzve të talentuar në këtë fushë në zonën e Prrenjasit. Nënësit përfaqësojnë shkollën
“Halit Bërzeshta” Prrenjas.
Çmimi i dytë me idenë “Tingujt e Kristaltë të Radicinës”. Promovimi i vendit turistik të
Radicinës si: Bukuri natyrore, Ushqime tradicionale, Ujera termale, Vende historike, Ushqimi
bio, Traditat. Nënësit përfaqësues të shkollës “Ahmet Elezi” Stravaj.
Çmimi i tretë me idenë “Cinefun”. Një mënyrë ndryshe për të kaluar kohën e lirë. Ofruar për të
gjitha grupmoshat. Kinema, Teater, Ndeshje futbolli, Kinema te hapura, Ore te hapura
shkollore, Konferenca. Nënësit përfaqësojnë shkollën “Halit Bërzeshta” Prrenjas.

DSC_0010 DSC_0054 DSC_0161 DSC_0164 DSC_0166 DSC_0177