Announcement

A e dini se çfarë është Shërbimi Vullnetar Europian?

evs-image

Shërbimi Europian Vullnetar (European Volunteer Service -EVS)  është një program për të rinj të moshës 17-30 vjeç  dhe mund të specifikohet si një përvojë punë vullnetare. Ky program i mundëson  të rinjve nga shtetet anëtare të BE-së dhe ballkanit të përfitojnë një periudhë të shërbimit vullnetar në një vend tjetër evropian , duke kontribuar në zhvillimin e komunitetit lokal dhe ...

Read More »

Konkursi për Artikullin më të mirë- 16 dhjetor 2016

konkurs-obrazek

Kemi kënaqësinë t’ju njoftojmë për  konkursin zhvilluar në kuadër të rubrikës më të re të EuroSpeak–Dritare për të Rinjtë dedikuar posaçërisht angazhimit të të rinjve: hulumtues dhe gazetarë të rinj, studentë dhe të rinj të interesuar për të shkruar mbi mbarëvajtjen e procesit të Integrimit Europian dhe BE-së si Union. Duke e vlerësuar vitin 2016 një vit të suksesshëm dhe frutdhënës ...

Read More »

Vullnetarë të rinj EVS :)

evs 2

Qendra Youth Act mirëpriti sot dy vullnetare nga Turqia, të cilat do të kryejnë Shërbimin Vullnetar Evropian në Tiranë. Vullnetaret EVS të Youth Act do të qëndrojnë dy muaj në Shqipëri dhe janë  pjesë e projektit “Bus of Culture”.Projekt i cili synon shkëmbimin e kulturave midis dy shteteve të ndyshme, gjithashtu aktivitetet e këtij projekti do të fokusohen më së ...

Read More »

Trajnimi Kërkimor me temë “Suporti Social Transnacional”

Mainz-Germany

  Afati I fundit : 10 Shkurt 2017. E hapur për : Pjesmarrës nga e gjithë bota. Vendodhja: 2-3 Mars 2017, në Mainz Gjermani. Përshkrimi I Trajnimit: Transnaciolizmi është kthyr në një “lente” për investigimin e cështjes së emigracionit, lëvizjes dhe suportit.Në vitet e fundit ,përpjekjet  kanë zgjeruar  konceptin e inkurajmit të ekzaminimit të këtyre problemeve  nga disa këndvështrime. Konferenca ...

Read More »

Samiti Ndërkombëtar rinor, i të rinjve 2017 në Dubai

A staggering twilight view of the Dubai Marina from the 85th floor.

Afati I fundiit për aplikim: 23 Djetor 2016 E hapur për: Pjesmarrës  të moshave 18 deri 35 vjec , nga e gjithë bota Vendodhja: 23-27 Prill 2017 në Dubai, UAE   Përshkrim i eventit : Rinia për Nismën e të Rinjve dhe GADHA Iniciativat e Grupit për Rininë prezantojnë Samitin Internacionalë të  3-të, e  të rrinjve për te rinjtë I cili ...

Read More »