“Roli mbikqyrës dhe advokues i shoqërisë civile.”

 

1

Zyra e Mardhënieve me Publikun e Ambasadës Amerikane në Tiranë organizoi sot Lancimin e ‘Civil society Watchdog and Advocacy Program’. Youth ACT Center u bë pjesë e këtij eventi ku ishte i ftuar special edhe Ambasadori Donald Lu, i cili foli për rolin e shoqërisë civile dhe luftën ndaj korrupsionit. Aktiviteti mblodhi së bashku më shumë se tetëdhjetë përfaqësues dhe aktivistë të shoqërisë civile. Programi synon forcimin e kapaciteteve të organizatave të shoqërisë civile lokale për të mbajtur qeverinë të përgjegjshme dhe për të advokuar për prioritet kyçe të vendit.

....

55

Slogani pjesëmarr i  Qendrës Youth Act  në këtë aktivitet ishte:

Ne jemi Energji. Kemi një potencial të madh rinor që duhet ti krijojmë hapësira për ide, praktika dhe rezultate të prekshme, që duhen mbështetur dhe inkurajuar, sepse nëpërmjet rinisë e ardhmja shpalos një pafundësi mundësish. Rinia nuk hesht, ajo vepron dhe ndryshon.

Ne jemi Rinia që Vepron, dhe synojme fuqizimin e të rinjvë nëpërmjet aktivizimit, mobilitetit rinor, informimit dhe vullnetarizmit.