Aktivitete

Aktivitet në gjimnazin “Andon Z. Cajupi” | Tiranë

IMG-8842

Qendra Youth Act në kuadër të projektit “Fuqizimi i të rinjve nëpërmjet Mobilitetit dhe Kartës Rinore Evropiane“, zhvilloi sot aktivitetin me temë : Mbjellja e Pemëve në gjimnazin “Andon Z. Cajupi”.  Ky aktivitet u zhvillua nën spektrin e temës “Aktivizëm dhe Vullnetarizëm” dhe ka si qëllim aktivizimin e të rinjve në punë vullnetare. Gjatë këtij aktiviteti 100 nxënës u pajisën gjithashtu ...

Read More »

Aktiviteti: “Mbjellja e Pemëve” me nxënësit e gjimnazit “Sandër Prosi” | Tiranë

unnamed (11)

Dje, gjatë Mbjelljes së pemëve dhe Pastrimit të ambientit përreth shkollës, me nxënësit e shkollës së mesme “Sandër Prosi”. Aktivitetet zbatohen nën spektrin “Aktivizëm dhe Vullnetarizëm” në kuadër të projektit “Fuqizimi i të rinjve përmes mobilitetit dhe kartës rinore evropiane”, financuar nga Bashkimi Evropian dhe mbështetur nga Partners Albania for Change and Development. Ky projekt fokusohet në përmirësimin e  pjesëmarrjes ...

Read More »

Trajnim i nxënësve për nocionin STEAM | Korçë

unnamed (3)

Qendra Youth Act në kuadër të projektit “Lëvizim së bashku drejt aktivizmit rinor“, zhvilloi sot në ambientet e Qendrës Rinore Korçë, trajnimin mbi konceptin STEAM. Pjesëmarrës në këtë trajnim ishin nxënës ekselentë të shkollave të mesme të Bashkisë Korçë të cilat janë pjesë e këtij projekti. Gjatë këtij trajnimi nxënësit u informuan mbi progamin bashkëkohor STEAM, si dhe mënyrën si të ...

Read More »

Konkursi i Letërsisë mbi veprën e autorit francez Viktor Hygo “Të mjerët” | Kukës

Kukes22-vendi1

Në datën 11 qershor 2019, në bibliotekën e shkollës “Havzi Nela” në Kukës u zhvillua faza rajonale e Konkursit Letrar mbi veprën e shkrimtarit francez Viktor Hugo “Të mjerët” me pjesëmarrjen e dy skuadrave nga kjo shkollë. Skuadra fituese e shkollës “Havzi Nela” do të përfaqësojë Kukësin në finalen e konkursit që do të zhvillohet në Tiranë. Ky konkurs u ...

Read More »

Takim mbi të drejtat e njeriut me nxënësit e shkollës “Raqi Qirinxhi” | Korcë

IMG-20190614-WA0004

Në datën 14.06.2019, në kuadër të projektit  “Të promovojmë të drejtat e fëmijëve dhe të të rinjve përmes kryeveprave të letërsisë”, në shkollën “Raqi Qirinxhi” në Korcë, u zhvillua një takim lidhur me të drejtat e njeriut, të lidhura këto edhe me veprën “Të mjerët” të shkrimtarit Viktor Hygo. Përveç nxënësve, merrnin pjese edhe mësues të kësaj shkolle. Takimi u ...

Read More »

Aktivitet me temë Kulturë dhe Mobilitet | Shkolla e mesme “Ismail Qemali”

20190527_120245

Në datë 10 qershor 2019, Qendra Youth Act në kuadër të projektit “Fuqizimi i të rinjve nëpërmjet Mobilitetit dhe Kartës Rinore Evropiane”, zhvilloi aktivitetin me temë “Kulturë dhe Mobilitet” në shkollën e mesme “Ismail Qemali”. Qëllimi aktivitetit është ngritja e kapaciteteve tek të rinjtë nëpërmjet trajnimeve dhe aktiviteteve në kuadër të këtij projekti.  Përfaqësues të Qendrës Youth Act së bashku ...

Read More »