Ngjarje

Konkursi i Letërsisë mbi veprën e autorit francez Viktor Hygo “Të mjerët” | Kukës

Kukes22-vendi1

Në datën 11 qershor 2019, në bibliotekën e shkollës “Havzi Nela” në Kukës u zhvillua faza rajonale e Konkursit Letrar mbi veprën e shkrimtarit francez Viktor Hugo “Të mjerët” me pjesëmarrjen e dy skuadrave nga kjo shkollë. Skuadra fituese e shkollës “Havzi Nela” do të përfaqësojë Kukësin në finalen e konkursit që do të zhvillohet në Tiranë. Ky konkurs u ...

Read More »

Takim mbi të drejtat e njeriut me nxënësit e shkollës “Raqi Qirinxhi” | Korcë

IMG-20190614-WA0004

Në datën 14.06.2019, në kuadër të projektit  “Të promovojmë të drejtat e fëmijëve dhe të të rinjve përmes kryeveprave të letërsisë”, në shkollën “Raqi Qirinxhi” në Korcë, u zhvillua një takim lidhur me të drejtat e njeriut, të lidhura këto edhe me veprën “Të mjerët” të shkrimtarit Viktor Hygo. Përveç nxënësve, merrnin pjese edhe mësues të kësaj shkolle. Takimi u ...

Read More »

Aktivitet me temë Kulturë dhe Mobilitet | Shkolla e mesme “Ismail Qemali”

20190527_120245

Në datë 10 qershor 2019, Qendra Youth Act në kuadër të projektit “Fuqizimi i të rinjve nëpërmjet Mobilitetit dhe Kartës Rinore Evropiane”, zhvilloi aktivitetin me temë “Kulturë dhe Mobilitet” në shkollën e mesme “Ismail Qemali”. Qëllimi aktivitetit është ngritja e kapaciteteve tek të rinjtë nëpërmjet trajnimeve dhe aktiviteteve në kuadër të këtij projekti.  Përfaqësues të Qendrës Youth Act së bashku ...

Read More »

Konkursi i Letërsisë mbi veprën e autorit francez Viktor Hygo “Të mjerët” | Elbasan

Elbasan17

Në datën 06 qershor 2019, në mjediset e Bibliotekës së Qytetit të Elbasanit u zhvillua faza rajonale e Konkursit të Letërsisë mbi veprën e autorit francez Viktor Hygo “Të mjerët”. Në këtë konkurs garuan gjashtë skuadra, që përfaqësonin gjimnazet e qytetit të Elbasanit, “Dhaskal Todri”, “Ahmet Dakli”, “Vasil Kamami”, “Kostandin Kristoforidhi”. Nxënësit e të gjitha skuadrave dëshmuan seriozitet në studimin ...

Read More »

Aktiviteti “Aktivizëm dhe Vullnetarizëm | Shkolla e Mesme Ismail Qemali

60730349_1345293048929377_5459049947435368448_n

Qendra Youth Act në kuadër të projektit “Të fuqizojmë të rinjtë nëpërmjet Mobilitetit dhe Kartës Rinore Evropiane“, ka zhvilluar aktivitetin me temë “Aktivizëm dhe Vullnetarizëm” në shkollën e mesme Ismail Qemali, Tiranë. 20 nxënës pjesëmarrës, të ndarë në grupe të ndryshme dhanë idetë e tyre për aktivitetet vullnetare të cilat janë bërë pjesë më herët por gjithashtu diskutuan dhe për arsyet se pse duhet ...

Read More »

Konkursi i parë Rajonal mbi veprën e Viktor Hygo “Të mjerët” | Shkodër

IMG-20190531-WA0021

Në datën 28 maj 2019, në mjediset e ngrohta të Qendrës Rinore “Atelie” të Bashkisë Shkodër, u zhvillua faza rajonale e Konkursit mbi veprën e autorit francez “Të mjerët” me pjesëmarrjen e katër shkollave të mesme nga ky qytet, Gjimnazi “28 Nëntori”, Gjimnazi “Oso Kuka”, shkolla e mesme jopublike “Atë Pjetër Meshkalla” dhe shkolla e mesme “Hasan Riza Pasha”. Në ...

Read More »