Event

Trajnimi Kërkimor me temë “Suporti Social Transnacional”

Mainz-Germany

  Afati I fundit : 10 Shkurt 2017. E hapur për : Pjesmarrës nga e gjithë bota. Vendodhja: 2-3 Mars 2017, në Mainz Gjermani. Përshkrimi I Trajnimit: Transnaciolizmi është kthyr në një “lente” për investigimin e cështjes së emigracionit, lëvizjes dhe suportit.Në vitet e fundit ,përpjekjet  kanë zgjeruar  konceptin e inkurajmit të ekzaminimit të këtyre problemeve  nga disa këndvështrime. Konferenca ...

Read More »

Sesion Informues “Karta Rinore Evropiane”

nje

Qendra Youth Act, zhvilloi sot tek Universiteti Europian i Tiranës , një sesion informues  mbi Kartën Rinore Evropiane. Dy përfaqësuesit e qendës Youth ACT, prezantuan qendrën dhe hapësirat që ajo ofron për të gjithë të rinjtë e interesuar për të marrë një rol aktiv në komunitetin lokal.Gjithashtu u prezantua dhe projekti më i rëndësishëm që Youth Act implementon, Karta Rinore Evropiane. ...

Read More »

“Roli mbikqyrës dhe advokues i shoqërisë civile.”

1

  Zyra e Mardhënieve me Publikun e Ambasadës Amerikane në Tiranë organizoi sot Lancimin e ‘Civil society Watchdog and Advocacy Program’. Youth ACT Center u bë pjesë e këtij eventi ku ishte i ftuar special edhe Ambasadori Donald Lu, i cili foli për rolin e shoqërisë civile dhe luftën ndaj korrupsionit. Aktiviteti mblodhi së bashku më shumë se tetëdhjetë përfaqësues dhe ...

Read More »

Aktivitet Informues në shkollën Petro Nini Luarasi.

1...

  Në kuadër të Javës Ndërkombëtare të Edukimit, Youth ACT Albania organizoi nje aktivitet informues me klubin e senatorëve të shkollës Petro Nini Luarasi. Në këtë aktivitet, nxënësit u informuan mbi përfitimet që sjell Karta Rinore Evropiane tek të gjithë të rinjtë e grup moshës 14-30 vjeç, gjithashtu kordinatoret e qendrës Youth Act shpjeguan kriteret dhe mënyrat e anëtarësimit, se si ...

Read More »

Sesioni Informues për Trajnime në Evropë dhe studime në SHBA.

14793742_534639183401048_1479351225_n

Në kuadër të nismës ” 6 Objektiva Rinore në 6 Muaj”  mbështetur nga Ministria e Rinisë, Youth Act Center  organizoi në Muajin e Edukimit, datë 17.10.2016 në Qendrën Rinore të Tiranës, një sesion informues mbi  trajnimet në Evropë dhe studimet në SHBA. Gjithashtu ky aktivitet informoi të rinjtë mbi avantazhet dhe përfitimet e Kartës Rinore Evropiane në Shqipëri dhe si të ...

Read More »

Histori Suksesi ne Slloveni!

blblbl

Youth Act Center u përfaqësua nga dy  vullnetarë në Konferencën Europiane mbi politikat që zbatohen në luftën kundër alkoolit e cila u mbajt në Ljubjane, Slloveni. Në këtë konferencë e cila kishte si pjesëmarrës rreth njëqind të rinj nga gjithë Europa e jo vetëm (ishin prezentë dhe dy të rinj nga Azia dhe Afrika) u mësuan dhe praktikuan informacione dhe ...

Read More »