Author Archives: Sabina Borakaj

Forum Rinor në kuadër të projektit “Youth for Change” – 02 Tetor 2020 Gorre, Lac

WhatsApp Image 2020-10-05 at 13.46.59 (1)

Qendra Youth Act në kuadër të projektit “YOUth FOR CHANGE“, financuar nga LëvizAlbania, një projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, SDC, zhvilloi Forumin Rinor me temë “Rrjetëzim i Youth Hub”, në komunën Gorre. Në këtë aktivitet morën pjesë nxënësit e shkollës “At Shtjefen Kurti”, të cilët diskutuan rreth inisiativat rinore dhe të shprehën mendimet e tyre në lidhje ...

Read More »

Trajnim “Nxënësit me aftësi ndryshe” – 02 Tetor 2020 Mamurras, Lac

20201002_113750

Në zbatim të projektit “New Start: Educate in Healthy, Safety and Security Environment”, financuar nga Italian-Albanian Debt for Development Swap Program (IADSA) i cili synon përmirësimin e ambientit social e mjedisor për edukimin e nxënësve të shkollës 9-vjeçare “Migjeni” në Mamurras, u zhvillua trajnimi i mësuesve mbi sfidat me të cilat përballen ata gjatë procesit të të nxënit dhe metodat e ...

Read More »

Qendra Youth Act, gjithmonë e më pranë të rinjve

AHP-31

Synimi Qendres Youth Act  është të fuqizojë rininë në marrjen e një roli aktiv për jetën e tyre, familjen, shoqerinë, arsimin, ekonominë, mjedisin dhe zhvillimin politik. Vizioni i saj është fuqizimi i rinisë si promotori i zhvillimit të vendit dhe filozofia është të mundësojë një qendër në mbështetje të individëve, organizatave dhe iniciativave që kanë në fokus të rinjtë shqipëtar. ...

Read More »

NEW START: Educate in Healthy, Safety and Security Environment

LOGO PROJEKT-page-001

Partneri: Bashkia Kurbin Donatori: Italian-Albanian Debt for Swap Program (IADSA) Kohëzgjatja e Projektit: Korrik 2020 – Mars 2022 Rreth projektit: Qëllimi i përgjithshëm është krijimi i një mjedisi më të mirë për edukimin e nxënësve të shkollës 9- vjeçare “Migjeni” në Mamurras si dhe ndërgjegjësimi i prindërve, mësuesve e nxënësve mbi mundësitë e zhvillimit të një shoqërie të shëndetshme e sociale.

Read More »

Marshim Rinor | Projekti “Youth for Change”

WhatsApp Image 2020-09-09 at 10.20.09

Në zbatim të projektit YOUth FOR CHANGE, financuar nga LëvizAlbania, një projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, SDC, të rinjtë e këshillit Rinor të rrethit të Kurbinit zhvilluan një marshim ndërgjegjësues për angazhimin në vendimmarrje dhe aktivizimin rinor. Ky marshim synoi të krijojë një impakt në mbarë komunitetin e rrethit të Kurbinit mbi rolin e këshillit Rinor si ...

Read More »

“O sa mirë me qenë shqiptar” por për cilën Shqipëri e kemi fjalën?!

88040468_2674402176182204_7462837600462569472_o

“O sa mirë me qenë shqiptar 🇦🇱”, sa bukur ngjan kur e thua ose kur e brohoret, por për cilën Shqipëri e kemi fjalën?! Ne si pasardhës të një popolli me vlera të larta, ku në gjak kishin traditën, burrërinë, besën e plot e plot virtyte të tjera. Por ne sot cfarë po trashëgojmë prej tyre, përvecse të kundërtën e të gjitha ...

Read More »