Author Archives: Sabina Borakaj

“Youth for change” – Newsletter Nr. 3

Untitleddd

  Qendra Youth Act, në kuadër të projektit “YOUth FOR CHANGE” i cili financohet nga Lëviz Albania, një projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, SDC , publikon Newsletter Nr.3. Projekti synon ndërgjegjësimin dhe rritjen e shkallës së përfaqësimit të të rinjve në qeverisjen vendore me synim angazhimin në procese vendimmarrëse dhe aktivitete vullnetare. Për më shumë informacion rreth këtij materiali ju duhet të klikoni  NO. ...

Read More »

Qendra YouthAct ri-akredititohet nga Salto për European Solidarity Corps

esc-logo-en

Në vitin 2016 Qendra Youth Act është akredituar për herë të parë nga SALTO-YOUTH Resource Center, për programin EVS (European Voluntary Service)  si organizatë Pritëse, Dërguese edhe Koordinuese.  Gjatë kësaj periudhe qendra jonë ka pritur shumë të rinj të cilët kanë zhvilluar shërbimin vullnetar pranë zyrës tonë, gjithashtu dhe ka dërguar të rinj shqiptarë në vende të ndryshme të Europës. Në ...

Read More »

Thirrje për studentë – Praktikë 3-mujore në Ministrinë për Evropën dhe Punët e Jashtme

Untitleds

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme (MEPJ), në kuadër të mbajtjes nga Shqipëria të Kryesisë së Organizatës për Sigurinë dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE), organizon, për të rinjtë shqiptarë që kanë mbaruar të paktën programin universitar “Bachelor”, një praktikë 3-mujore. MEPJ synon që, përmes kësaj praktike 3-mujore, t’i japë mundësi të rinjve shqiptarë që synojnë një karrierë diplomatike apo ...

Read More »

Krijimi i klubit të nxënësve në shkollën Migjeni – 06 Tetor 2020 Mamurras, Lac

20201002_114245

Në zbatim të projektit “New Start: Educate in Healthy, Safety and Security Environment”, financuarnga Italian-Albanian Debt for Development Swap Program (IADSA), i cili synon përmirësimin e ambientit social e mjedisor për edukimin e nxënësve të shkollës 9-vjeçare “Migjeni” në Mamurras, u zhvillua aktiviteti i radhës mbi krijimin e grupit të “ambasadorëve të vegjël”, nxitës të angazhimit dhe të përfshirjes në aktivitete sociale, kulturore e ...

Read More »

Rrjetëzim i Youth Hub në kuadër të projektit “Youth for Change” – 05 Tetor 2020 Milot, Lac

WhatsApp Image 2020-10-05 at 11.45.02

  Qendra Youth Act zhvilloi aktivitetin e rradhës me temë “Rrjetëzim i Youth Hub”, me nxënësit e Gjimnazit Milot.  Në këtë takim nxënësit u bënë pjesë e diskutimit mbi njohurit që ata kanë për vendimarrjen dhe cilat janë problematikat që ata dëshirojnë të zgjidhin duke qenë pjesë e këshillit rinor. Forumi rinor shërbeu si model frymezimi tek të rinjtë per ...

Read More »

Aktivitet mbi edukimin shëndetësor me mësuesit e shkollës 9 vjeçare Migjeni në Mamurras

20201002_112634

  Qendra Youth Act zhvilloi aktivitetin me temë: “Integrimi në mësimdhënie dhe në orët edukative dhe ekstrakurrikulare me nxënësit e grupmoshës 6-15 vjeç të rëndësisë që kanë aktivitetet sportive dhe ato në lidhje me të ushqyerin e shëndetshëm për parandalimin e Covid 19″.   Aktiviteti është në vazhdën e nismave për përshtatjen e programeve mësimore ekzistuese për fëmijët e moshës 6-15 ...

Read More »