Author Archives: Sabina Borakaj

Aktivitet Rëndësia e Komunikimit Prindër-Fëmijë – 26 tetor 2020

122526293_666494984061200_4878061437358966392_n

Në zbatim të projektit “New Start: Educate in Healthy, Safety and Security Environment“, financuar nga Italian-Albanian Debt for Development Swap Program (IADSA), i cili synon përmirësimin e ambientit social e mjedisor për edukimin e nxënësve të shkollës 9-vjeçare “Migjeni” në Mamurras, u zhvillua një aktivitet informues e ndërgjegjësues me prindër të nxënësve të kësaj shkolle. Synimi i aktivitetit ishte njohja ...

Read More »

Takim 2-palësh Këshill Rinor-Bashkia Kurbin – 23 tetor 2020, Lac

122103609_369545514495826_7300960177969116637_n

    Në zbatim të projektit YOUth FOR CHANGE, financuar nga LëvizAlbania, një projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, SDC, në ambientet e Qendrës “Fara Mirësie” u zhvillua një takim 2-palësh ku pjesëmarrës ishin të rinjtë e Këshillit Rinor të rrethit të Kurbinit. Të ftuara në këtë takim për të biseduar me të rinjtë ishin përfaqësuesit e Bashkisë Kurbin ...

Read More »

Zhvillohet aktiviteti “Piktorët e vegjël” në kuadër të projektit “New Start” – 19 tetor 2020

IMG_4010

Në zbatim të projektit “New Start: Educate in Healthy, Safety and Security Environment”, financuar Italian-Albanian Debt for Development Swap Program (IADSA) i cili synon përmirësimin e ambientit social e mjedisor për edukimin e nxënësve të shkollës 9-vjeçare “Migjeni” në Mamurras, u zhvillua një aktivitet kulturor i cili synoi të njihte nxënësit me veçoritë dhe detajet e artit figurativ si dhe ...

Read More »

Aktivitete vullnetare – Youth for Change

IMG_3852

Në zbatim të projektit YOUth FOR CHANGE, financuar nga LëvizAlbania, një projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, SDC, të rinjtë e Këshillit Rinor të rrethit të Kurbinit u angazhuan në aktivitete vullnetare për shpërndarje të paketave ushqimore në ndihmë të familjeve të prekura nga tërmeti e të grupeve të margjinalizuara. Me ndihmën e anëtarëve të stafit bashkiak dhe ...

Read More »

Trajnim: Parandalimi i bulizmit dhe roli i mësuesit në shkollë – 15 tetor 2020

IMG_3981

Në zbatim të projektit “New Start: Educate in Healthy, Safety and Security  Environment”, financuar Italian-Albanian Debt for Development Swap Program (IADSA) i cili synon përmirësimin e ambientit social e mjedisor për edukimin e nxënësve të shkollës 9-vjeçare “Migjeni” në Mamurras, u zhvillua trajnimi i mësuesve mbi përgjegjësitë dhe angazhimet e gjithsecilit në parandalimin e bulizmit si dhe rolin e mësuesit në shkollë ...

Read More »

Forum Rinor në kuadër të projektit “Youth for Change” – 12 Tetor 2020 Mamurras, Lac

IMG_4241

Qendra Youth Act zhvilloi Forumin Rinor me temë “Rrjetëzim i Youth Hub”, me të rinjtë  e qytetit të Mamurrasit.  Në këtë takim nxënësit u bënë pjesë e diskutimit mbi njohurit që ata kanë për vendimarrjen dhe cilat janë problematikat që ata dëshirojnë të zgjidhin duke qenë pjesë e këshillit rinor. Forumi rinor shërbeu si model frymezimi tek të rinjtë per impaktin që ...

Read More »