Author Archives: Sabina Borakaj

Leksion i hapur : “Fuqizimi i të rinjve nëpërmjet sportit”

IMG-0329

Ditën e martë, më 12 Dhjetor, ora 11.30 – 12.30, SHLUJ “Universiteti Marin Barleti” në bashkëpunim me Qendrën Youth Act, organizoi leksionin e hapur me temë: “FUQIZIMI I TË RINJVE NËPËRMJET SPORTIT.”. Në këtë takim, z. Artan Shyti, Zv Rektor, Fakulteti Sporteve, Universiteti Marin Barleti,  prezantoi politikat rinore në lidhje me aktivitetet sportive në Shqipëri; iniciativat më të rëndësishme që ...

Read More »

Të rinjtë “pushtuan” Muzeun Historik Kombëtar

24775199_1979659202254550_4062428700202504860_n

  Nga Klaudio Pulaha Rrjeti Kombëtar i të Rinjve në Shqipëri, Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë, Bashkia e Tiranës dhe Agjencia për Mbështetjen e Shoqërisë Civile, me mbështetjen e Qendrës për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve – CRCA Shqipëri, Koalicionit për Arsimin në Shqipëri dhe Muzeut Historik Kombëtar, në kuadër të fuqizimit dhe mbështetjes që japin për organizatat ...

Read More »

Youth Act Center zhvilloi aktivitetin e tretë në shkollën “Sandër Prosi”

DSC_0829_Fotor

Në dt 24.11.2017 Youth Act Center zhvilloi aktivitetin e tretë në shkollën “Sandër Prosi” në kuadër të aktiviteteve të projektit të financuar nga GIZ “Teens fighting bullying through sports activities” në bashkëpunim dhe me Federatën Shqiptare të sportit për shkollat. Ky aktivitet zhvillohet  për ndërgjegjësimin e të rinjve për të parandaluar bullizmin në shkolla duke implementuar aktivitete sportive për përfshirjen e të gjithë të ...

Read More »

Java e Rinisë, 4 – 8 Dhjetor 2017 “Shqipëria RinON”

BANNER-WEB-UMB_6-dhjetor-shqiperia-rinon

Java e Rinisë, 4 – 8 Dhjetor 2017 “Shqipëria RinON”   Ministrinë e Arsimit, Sportit dhe Rinisë në bashëpunim me Shërbimin Kombëtar për Rininë, organizon në kuadër të Javës së Rinisë sesionin informues me temë: “Karta Rinore Evropiane në Shqipëri”.   Ky aktivitet do të zhvillohet ditën e Mërkurë, dt. 6 Dhjetor, ora 11.00, në Universitetin Marin Barleti, Auditori 18, ...

Read More »

Youth Act Center zhvilloi aktivitetin e dytë në shkollën “Besnik Sykja”

DSC_0074_Fotor

Youth Act Center zhvilloi aktivitetin e dytë në shkollën “Besnik Sykja” në kuadër të aktiviteteve të projektit të financuar nga GIZ “Teens fighting bullying through sports activities” në bashkëpunim dhe me Federatën Shqiptare të sportit për shkollat. Ky aktivitet zhvillohet  për ndërgjegjësimin e të rinjve për të parandaluar bullizmin në shkolla duke implementuar aktivitete sportive për përfshirjen e të gjithë të rinjve në shoqëri. ...

Read More »